Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Facebook Instagram Twitter Zavřít
DOMŮ
OFFICE RETAIL RENOVATION SERVICES REFERENCE
NOVINKY KONTAKT

Co je to ERGONOMIE

Slovo ergonomie vzniklo spojením dvou řeckých slov „ergo“ – práce a „nomoi“ – přírodní zákony. Jde o vědecký obor studující pravidla a metody pracovního prostředí na základě fyzických a duševních lidských potřeb, které jdou ruku v ruce s fyziologií a psychologií. Jejím cílem je najít soulad s ochranou životního prostředí a podporou zdravé lidské osobnosti, která má za úkol přizpůsobit interiér a pracovní prostředí na základě našich fyzických, ale i sociálních potřeb, které nám jsou od pradávna dány.

 

Co vše má na ergonomii vliv?

Správnému pracovnímu prostředí dopomáhá nejen světlo či umístění nábytku, ale i správný výběr tohoto kancelářského nábytku. Nejde totiž jen o krásný design, ale především o jeho maximální funkčnost, která podporuje ergonomii. Každá námi nabízená židle, je tak tvarovaná a vybavená všemi potřebnými komponenty, aby donutila uživatele ke správnému sezení, které zabrání nežádoucímu křivení páteře. Páteř je nosník, který drží naše tělo v tělesné, ale i duševní harmonii v případě, že víme, jak páteř v práci, kde sedíme i 12 hodin, podpořit, procvičit či zaktivnit svalstvo.


Páteř je nosník, který drží naše tělo v tělesné, ale i duševní harmonii v případě, že
víme, jak páteř v práci, kde sedíme i 12 hodin, podpořit, procvičit či zaktivnit svalstvo.

 

Jak docílit aktivní práce v kanceláři?

Už jste například slyšeli o výškově nastavitelných stolech? Je to produkt, který podporuje ergonomii a zdraví lidského těla. Díky posuvnému podnoží lze volit, zda práci bude odvádět v sedě či ve stoje. Ideální stav je měnit tyto dvě polohy každé 4 hodiny pro zaktivnění zádového, bederního a hýžďového svalstva, čímž dojde k „probrání se“ a nabrání nové síly a energie do další práce. Tělo začne pracovat a zapojovat svalstvo a tím i osvěží mozek k nové činnosti.

 

Dynamické sezení aneb pracujte zdravě

 

Správné sezení = dynamické sezení -> způsob práce v sedě, kdy jsme schopni často měnit pozici. Každá tato pozice je důmyslně podpořena nábytkem, který se dovede neustále přizpůsobovat a podepírat důležitá části těla.

Zdroj RIM