Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Facebook Instagram Twitter Zavřít
DOMŮ
OFFICE RETAIL RENOVATION SERVICES REFERENCE
NOVINKY KONTAKT

Co jsou to výškově stavitelné stoly

Celé roky se věnujeme jak na správné kancelářské  pracoviště ať v práci nebo přímo u Vás doma. Jak se vyvarovat únavě a bolesti v zádech. Jak se „uvelebit“ a umožnit změně polohy. V minulých článcích jsme si představili ergonomii u židlí. Tentokrát se zaměříme na pracovní stoly.

Vše hledejte v pravém úhlu

naše těla jsou velice důmyslně promyšlená, ale během práce v kanceláři je někdy obtížné zapojit svalstvo natolik, aby se střídalo svalstvo, které je zatížené rovnoměrně. Proto je důležité přizpůsobit pracovní stůl. Výškově stavitelné stoly jsou natolik integrované, že jednoduše a hravě si poradí s čímkoliv. Důležité je ovšem myslet na to, že lokty by vždy měly být v pravém úhlu k pracovní desce. Tím pádem je možné přizpůsobit výšku pracovní desce komukoliv v jakékoliv poloze.

Střídání poloh půl zdraví

Výškově stavitelné stoly se nejen přizpůsobí komukoliv při práci v sedě, ale je možné stůl i vysunout natolik, že si k němu lze i stoupnout. Ptáte se, proč si k práci stoupnout? Je to jednoduché. Střídání poloh při práci je velice důvtipný a to z několika důvodů. V první řadě se změní poloha a tím se zapojí i jiné svalstvo a to především svaly nohou a zad. Navíc při práci ve stoje se podporuje krevní oběh, který zajistí více kyslíku pro mozek. Zvyšuje se díky tomu soustředění, efektivita při práci a eliminuje se únava.
tento způsob práce podporují odborníci z řad fyzioterapeutů a ergonomie. Jejich doporučení tkví v tom, že práce v sedě by neměla být delší než dvě hodiny. Jelikož čím méně času prosedíme, tím méně se vystavujeme riziku kardiovaskulárních onemocnění a cukrovce.

Ideální je střídat tyto polohy v intervalu -> dvě hodiny v sedě, hodinu ve stoje.

Při práci ve stoje se podporuje krevní oběh, který zajistí více kyslíku pro mozek. Zvyšuje se díky tomu soustředění, efektivita při práci a eliminuje se únava.

Všechny výhody výškově nastavitelných stolů

  • Rychlá a snadná změna výšky stolu pro konkrétní osobu či střídání výšky během výkonu práce
  • Prevence proti bolesti zad a přetížení zádových svalů
  • Podpora krevního oběhu
  • Podporuje spalování přebytečných kalorií a dochází k úbytku na váze
  • Podpora objemu plic